HUMMUS

 

 

 

INGREDIENTE
 
400 g naut
zeama de la o lamaie
3-4 linguri tahini
o lingura usturoi pisat
5-6 frunze de menta proaspata
sare
Portii: 0Portii: 0Timp de preparare Timp de preparare: sub 120 minute
Oana
 
BUCATARAS TOP-CHEF
 
Reteta pe placul a
3 bucatarasi
 
 
MOD DE PREPARARE RETETA HUMMUS
 
Nautul se spala bine si se pune la inmuiat intr-un castron cu apa rece. Se lasa peste noapte. A doua zi se fierbe pana se inmoaie bine. Eu i-am schimbat apa o data, am scurs boabele, am adaugat apa fiarta si am lasat iar la fiert.
Se lasa apoi la racit, se pun boabele de naut in robot impreuna cu pasta de susan, usturoiul, zeama de lamaie, sare si frunzulitele de menta. Se mixeaza bine cateva minute, pana devine o pasta. Daca este prea groasa, se mai adauga putina apa (sau zeama in care a fiert nautul).
Se orneaza cu patrunjel proaspat taiat fin, frunzulite de menta, se stropeste cu ulei de masline, sos de rodii si putina boia pentru culoare. Se pot pune deasupra si bucatele de rosie. Se serveste cu diferite feluri de mancare ce contin carne sau cu lipie libaneza.

 

 

 

المزيد من: ANA-News